Custers
Custers is al meer dan 40 jaar actief in het produceren van hoogwaardige aluminium steigers en rolsteiger onderdelen in Venray, Noord-Limburg.
Het bedrijf bedient zowel doe-het-zelvers als professionele gebruikers. Veiligheid en duurzaamheid zijn van het grootste belang tijdens zowel de ontwikkeling als de productie van de steigers.
De producten van Custers behoren kwalitatief gezien tot de top van de markt. Dit komt tot uiting in hun lange levensduur en een laag percentage uitval tijdens het gebruik. Klanten kunnen dus vertrouwen op steigers die voldoen aan hoge standaarden en lang meegaan, waardoor ze een uitstekende investering zijn.
Custers zorgt ervoor dat al hun aluminium steigers en steiger onderdelen voldoen aan de huidige Europese regelgeving. Elk product is afzonderlijk gekeurd en gecertificeerd volgens de nationale normen van alle Europese landen.
Deze zorgvuldige naleving van de voorschriften wordt gegarandeerd door te voldoen aan de normen EN1004-1:2020 en EN1004-2:2020. Hierdoor kunnen klanten erop vertrouwen dat de steigers en onderdelen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden voldoen.
Werkhoogte rolsteigers
De werkhoogte is de hoogte waarop u met uw armen kunt reiken of werken wanneer u zich op het hoogste platform bevindt. Dit komt neer op ongeveer 2 meter boven de platformhoogte.
In een formule: werkhoogte = maximale platformhoogte + ca. 2 meter.
Steigerhoogte rolsteigers
De steigerhoogte verwijst naar de werkelijke hoogte van het geassembleerde rolsteiger en wordt soms aangeduid als "opbouwhoogte". Praktisch gezien is dit de hoogte van de hoogste leuning, die doorgaans ongeveer 1 meter boven de maximale platformhoogte wordt geplaatst.
In een formule uitgedrukt: steigerhoogte = maximale platformhoogte + ongeveer 1 meter.
Montageleuning Custers (Mobile Guard)
Het tweede type "montageleuning" zorgt tijdelijk voor de leuningen tijdens het opbouwen en afbreken, maar de stabiliteit van de rolsteiger wordt nog steeds verzorgd door de traditionele diagonaalschoren. Na het plaatsen van de diagonaalschoren wordt dit type "montageleuning" weggenomen en opnieuw gebruikt bij de opbouw van de volgende verdieping. Dit type "montageleuning" wordt soms ook aangeduid als "opbouwleuning" of "vario" voorloopleuning.
Beide typen voorloopleuningen voldoen, mits op de juiste en consistente manier gebruikt, aan de huidige ARBO-eisen.
Voorloopleuningen (Custers Safeguard)
Vanaf 1 januari 2018 is het verplicht om bij professioneel gebruik van een rolsteiger te allen tijde te beschikken over minimaal een heupleuning tijdens het opbouwen of afbreken. Deze vereiste geldt niet voor particulier gebruik.
In de praktijk betekent dit dat tijdens het opbouwen van de rolsteiger "voorloopleuningen" worden bevestigd aan de bovenste sport van de bovenste opbouwframes. Vervolgens wordt het platform met luik halverwege het opbouwframe geplaatst. Zodra men via het luik het bovenste platform betreedt, is deze voorzien van een heupleuning.
Globaal zijn er twee typen voorloopleuningen. Het eerste type vervangt tegelijkertijd de traditionele diagonaalschoren en leuningschoren en draagt bij aan de sterkte en stabiliteit van de rolsteiger. Deze "voorloopleuning" blijft op zijn plaats tijdens het opbouwen en afbreken van de rolsteiger.
Wanneer leuningen monteren ?
Volgens de voorschriften en richtlijnen van de ARBO is het noodzakelijk om leuningen aan de zijde van de muur te installeren wanneer de afstand tussen het platform en de gevel meer dan 15 cm bedraagt. In de praktijk blijkt het echter bijna onmogelijk om deze minimale afstand te handhaven, aangezien overstekken, raamdorpels of gevelbetimmeringen vaak voorkomen dat de rolsteiger dichter bij de gevel kan worden geplaatst. De afstand is in de meeste gevallen groter dan de voorgeschreven maat.
Daarom raden wij ten zeerste aan om in alle gevallen leuningen aan beide zijden te installeren, ongeacht de afstand tussen het platform en de gevel. Op deze manier wordt de veiligheid op de rolsteiger gewaarborgd, zelfs in situaties waarin het moeilijk is om de minimale afstand tot de gevel te handhaven.
Wanneer stabilatoren monteren ?
In situaties waarin er gebruik wordt gemaakt van een smal rolsteiger (75 of 90 cm breed), is het verplicht om stabilisatoren te gebruiken wanneer de platformhoogte de 3,5 meter overschrijdt. Bij een breder rolsteiger geldt de verplichting voor stabilisatoren bij een platformhoogte hoger dan 5,5 meter.
Wanneer het rolsteiger zich tegen een gevel bevindt, volstaat het plaatsen van 2 stabilisatoren op de hoeken van het rolsteiger. Als het rolsteiger in een open ruimte wordt geplaatst, dienen stabilisatoren op alle 4 de hoeken te worden geplaatst. Deze richtlijnen zijn van kracht om de veiligheid van de werkzaamheden op hoogte te waarborgen.
Bij werkzaamheden met een smal rolsteiger ( 75 of 90 cm) zijn stabilisatoren verplicht bij een platformhoogte hoger dan 3.5 meter. Bij een breed rolsteiger zijn stabilisatoren verplicht bij een platformhoogte hoger dan 5.5 meter.
Indien de rolsteiger is geplaatst tegen een gevel, dan kan worden volstaan met 2 stabilisatoren op de hoeken van de rolsteiger. Indien de rolsteiger is geplaatst in de open ruimte, dienen op alle 4 de hoeken een stabilisator te worden geplaatst.
Wanneer muurankers monteren ?
Muurankers zijn essentieel om een rolsteiger te stabiliseren zodra deze een specifieke werkhoogte overschrijdt. Bij een smalle rolsteiger (75 cm) is het vereist om muurankers te gebruiken vanaf een werkhoogte van 8 meter. Voor een brede rolsteiger (135 cm) geldt de verplichting om muurankers te gebruiken vanaf een werkhoogte van 11 meter. Vanaf deze hoogtes dienen de muurankers aan beide zijden van de rolsteiger op elke 4 meter hoogte te worden toegepast om de stabiliteit te waarborgen.
Gratis bezorging boven € 250,00
Vanzelfsprekend bent u van harte welkom aan de Dorpsstraat 2 te Bergharen om uw bestelling / spullen op te komen halen. Mocht u echter uw bestelling thuis of op een andere locatie willen laten bezorgen, verzorgen wij dit graag voor u.
Alle complete rolsteigers, ladders en trappen worden, zonder extra meerkosten, door ons in Nederland geleverd.
Bij o.a. losse steiger onderdelen geldt dat de bezorgkosten separaat / aanvullend in rekening worden gebracht. De hoogte van de aanvullende bezorgkosten is afhankelijk van het gewicht en afmeting van het product. De opgenomen kosten van bezorging gelden voor Nederland (excl. de Waddeneilanden) en België. Voor levering buiten deze regio kan een extra toeslag worden berekend. Dit is afhankelijk per product en wordt u aanvullend in rekening gebracht.
Levertijd
Onze producten zijn veelal direct uit voorraad leverbaar. Bij bestellingen voor 12.00 uur ontvangen, doen wij onze uiterste best om uw bestelling de eerstvolgende werkdag te bezorgen.
Indien de bestelde goederen door omstandigheden niet binnen de beoogde termijn leverbaar zijn, nemen wij hierover contact met u op om u over het nieuwe levertijdstip te informeren.
Betaalmethoden
Betalen per Factuur, Contant betalen bij Afhalen, iDeal, Paypal, Krediet - en debetkaarten, Klarna, Sepa - overboeking, Bancontact, Sofort.
Custerssteiger.nl
KvK: 09193684
BTW: NL0018.79.181.B73
Ons adres
Dorpsstraat 2 6617 AD Bergharen
Openingstijden
Maandag t/m Zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.